Θυρα 13 since 1966

Θυρα 13 since 1966
Σε όλα τα γήπεδα σε κάθε γωνιά της γης...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

Κι εμείς Παναθηναϊκοί είμαστε (κείμενο συλλογής υπογραφών)

Ναι, Παναθηναϊκοί είμαστε! Και μάλιστα αρκετά παλιοί.
Από την εποχή των Πανάκη, Λινοξυλάκη, Νεμπίδη, Χολέβα, των Δομάζου, Λουκανίδη, Καμάρα, Σούρπη, Ελευθεράκη, στη συνέχεια, του Σαραβάκου, Ρότσα, Μπορέλι, Βαζέχα, Νίνη κ.α. σήμερα.

Είμαστε όμως και Αθηναίοι πολίτες. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Γνωρίσαμε δηλαδή, από πολύ νωρίς την επιχείρηση καταστροφής και συνεχούς υποβάθμισης (περιβαλλοντικής, πολιτισμικής, οικιστικής) αυτής της πόλης και του μοναδικού Αττικού τοπίου.

Σήμερα μιλάμε για μια πόλη έκτρωμα που «φιλοξενεί» τις δραστηριότητες του μισού πληθυσμού της χώρας. Μια πόλη που έχει «ξεχειλώσει» προς κάθε γωνιά της Αττικής, από το Λουτράκι έως το Λαύριο, που το φωτοχημικό νέφος και οι θανατηφόροι ρύποι την συνοδεύουν σχεδόν όλο τον χρόνο έχοντας γίνει το μόνιμο ντεκόρ της.

Όλα αυτά, βέβαια, με την απλόχερη στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης και δημοτικής αρχής οι οποίες επί χρόνια και με το αζημίωτο προσέφεραν κάθε σπιθαμή της πόλης στα ποικιλώνυμα συμφέροντα ή αλλιώς, στους νταβατζήδες, όπως τους είχε αποκαλέσει ο Καραμανλής.


Θέλουμε λοιπόν, κι εμείς το γήπεδο - σπίτι όλης της Παναθηναϊκής οικογένειας. Όμως, θέλουμε αυτό να συνοδευτεί μόνο από την αναγκαία ανάπλαση - όαση πρασίνου της Λεωφόρου και με ήπιες παρεμβάσεις, χώρους αναψυχής, αθλοπαιδιών στον Ελαιώνα. Θέλουμε ένα γήπεδο σύγχρονο, μέσα σ' ένα περιβάλλον ανθρώπινο.

Αυτό το γήπεδο θέλουμε, αυτό διεκδικούμε !
Δεν το παζαρεύουμε με τους κάθε λογής εργολάβους, τσιμεντομιζαδόρους και νεκροθάφτες της Αθήνας, οι οποίοι εκβιαστικά συνδέουν την κατασκευή του γηπέδου με την τσέπη τους, παίζοντας μάλιστα με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων τους.

Παναθηναϊκοί Πολίτες

(ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! Στέιλτε μας e-mail στο: greenleft13@gmail.com.
Γράψτε ονοματεπώνυμο, περιοχή και το email σας).

1 σχόλιο:

  1. poly ωραιο κειμενο
    στην καλαμαρια αντιμετωπισαμε το ιδιο προβλημα κ στο μελλον ισως ξαναβγει μπροστα μας
    σχετικα εμ το γηπεδο του απολλων
    κανω ανατυπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή